Innsamling til Estland

Vi fortsetter med hjelpesendinger til Estland! Men det koster å sende vogntog med møbler og klær så langt. Vi er derfor glade for å få litt penger inn og ber om kr. 10,- pr. kolli. Pengene leveres på menighetskontoret.

Samariahjelpen Askim er en liten gruppe mennesker som i regi av Askim menighet har hatt gleden av å se at det nytter å hjelpe. Vår faste samarbeidspartner i Estland er Estisk Samariamisjon, og våre hjelpesendinger går dit. Samariamisjonen får også stor hjelp fra Finland og Sverige.

Bruktbutikker gir inntekter

Estisk Samariamisjon som mottar sendingene driver rehabiliteringssentre for rusmisbrukere, og hjelper deres familier. Varene de får, som ikke blir brukt til familiene de hjelper, blir solgt i egne bruktbutikker og gir inntekter til drift av senterne. Her kan trengende få kjøpt klær etc. for en billig penge.

Hjelp til selvhjelp

Vi har kontinuerlig innsamling av klær, sko, husgeråd, småmøbler, sportsutstyr, leker, verktøy, redskaper, etc. Vi tar imot nesten alt som egner seg for gjenbruk. Brukt og nytt.

Det er fint om ting som tåler det (klær, tekstiler etc.)  pakkes i store plastsekker som lukkes.

Ring gjerne menighetskontoret hvis du har noe du tror vi er interessert i og som du vil gi bort.

Menighetskontoret har telefon 69681440.

Ikke store møbler

Esterne ber om at det ikke blir sendt store møbler som f.eks. sofahjørner, spisestuer og store seksjoner. De esterne som ikke har så mye å handle for og derfor benytter seg av tilbudet, har små leiligheter og har ikke nytte av dette. I tillegg er TV-apparater, stereoanlegg, PC/datautstyr uaktuelt.

Innlevering

Lageret vårt er i underetasjen på menighetskontoret og vi tar imot varer hver dag i kontortiden (08.00-15.00). Vennligst henvend deg på menighetskontoret ved Askim kirke og fortell hva du har med, så vil noen anvise hvor tingene skal plasseres. De tar også imot ditt bidrag til transport.

NB! Vennligst ikke plasser ting utenfor lageret eller kontoret. Det blir bare ødelagt og vi må kjøre det på fyllinga.