JENTER FOR JENTER!Trio Roselin deltar på "Jenter for jenter!"
Solidaritetskonsert:

JENTER FOR JENTER!

Askim kirke onsdag 11. oktober kl 19.00

«JENTER FOR JENTER!»

Velkommen til Solidaritetskonsert på FNs Internasjonale Jentedag, onsdag 11. oktober!

Konserten vil sette fokus på viktigheten av å gi alle jenter i alle verdens land utdanning der de er, og hvordan et samfunn kan forandres ved å satse på dette.
Vi vet at det å gi jenter skolegang og utdanning kan bidra til å:
- Redusere antall barnebryllup
- Redusere barnedødelighet og antall mødre som dør i barsel
- Redusere forekomsten av HIV/AIDS og malaria
- Redusere befolkningsvekst
- Øke et lands økonomiske vekst

I mange samfunn blir jenter sett på som mindre verd enn gutter, og stiller bakerst i køen når det gjelder helse, skolegang og økonomiske rettigheter. Mange jenter blir utsatt for kjønnslemlestelse, og blir tvunget til å gifte seg mens de ennå er barn.

På konserten vil Ahlalia Bouzakraft være konferansier.
Ahlalia jobber som lærer på Askimbyen skole. Hun er fra Marokko, og flere i hennes familie er analfabeter. De fikk aldri mulighet til å gå på skole i Marokko, og da de flyttet til Norge, var det for sent. Ahlalia selv har bodd i Norge siden hun var 7 år, og hun begynte da i første klasse. "Det har alltid vært og er fortsatt sårt å se min familie ha de begrensningene som det å være analfabeter fører med seg. Dette har nok på påvirket meg i mitt yrkesvalg. Jeg er overbevisst om at kunnskap er vår tids viktigste verktøy og våpen. Verktøy til å bygge broer og rive ned vegger. Våpen til å bekjempe fattigdom og ekstremisme," sier Ahlalia Bouzakraft.

Mange Askimjenter og -damer deltar gratis på konserten:
Aquarius, Karma, Justerte Fruer, elever fra Askim Videregående skoles Musikk-/Dans-/Dramalinje, Askim kirkes Jentekor, Frida Lieberg Christoffersen, Stine Tangen, Annette M. Bjorvand, Camilla Hasselgård, Trio Roselin, New Mix.

Det er gratis inngang, men mulighet for å gi en pengegave ved utgangen, som uavkortet går til The Malala Fund.

Konserten er onsdag 11. oktober kl 19.00 i Askim kirke. Velkommen!