"Barfotjentenes jul" i Askim Prestegård

"Barfotjentenes jul" i Askim Prestegård

Tredje søndag i advent, 17. desember presenteres "Barfotjentenes jul" i Askim Prestegård. Det blir to forestillinger på denne ettermiddagen - kl. 16:00 og 18:30. Billettsalg på menighetskontoret.
Tredje søndag i advent, 17. desember presenteres  "Barfotjentenes jul" i Askim Prestegård. Det blir to forestillinger 
på denne ettermiddagen -  kl. 16:00 og 18:30. 
Billettsalg på menighetskontoret. 
 
Pga. oppsetningens karakter er det færre billetter til disse forestillingene enn det vanligvis er plasser i prestegården. Så vi anbefaler dem som ønsker seg dit - om å være raske med å kjøpe billetter. 
 
Forestillingen rammes inn av svensk musikk som hører julen til, fremført av folkemusikktrioen "Kjerringrokk". Det er skuespilleren Tone Holte som levendegjør de fem ulike barfotjentene. 
Forestillingene arrangeres i samarbeid med Kulturkontoret. 
 
Oppsetningen er satt sammen av svenske folketoner - og tekster som presenterer autentiske kvinneskjebner på 1800-tallet, da områdene langs Glomma og Oslofjorden var "Det forjettede land" for fattigfolk fra den svenske landsbygda.
Den enkle forestillingen løfter frem en gruppe kvinner som sjelden har fått offentlig oppmerksomhet, kalt "Barfotjentene". Svenske kvinner som kom til Norge for å få seg arbeid, og som ofte slo seg ned her. 

 
Powered by Cornerstone