Konsert med Mannssambandet

Askim kirke søndag 18. mars kl 18.00

Mannssambandet er en av Frelsesarmeens mest profilerte sang- og musikkgrupper de siste årene. Gruppen ble startet i forbindelse med TV-aksjonen i 1995 på NRK TV, hvor Frelsesarmeen ble tildelt innsamlingen til humanitære formål. Mannssambandet fikk en sentral rolle med musikalske innslag, og har siden fortsatt å utvikle sin musikk og musikalske egenart. På selve aksjonen sang de sammen med alt fra operasangere til Leningrad Cowboys!

Mannssambandets repertoar spenner over både rock, pop, gospel, ballader og nyarrangerte tradisjonelle bedehus-sanger. Det unike er at musikkstilen begeistrer så vel 17-åringer som 70-åringer. Kombinasjonen av musikalsk variasjon, svingende musikk, humor og åndelig tyngde er Mannssambandets særpreg.

Gruppen har en 12 manns besetning, inkludert et band på 5. Medlemmene kommer fra Østlandsområdet. Hele ni CD-er har Mannssambandet gitt ut. De har turnert på kryss og tvers i Norge og har ved ulike anledninger samarbeidet med en rekke kjente norske artister – som blant annet Wenche Myhre, Hanne Krogh, Steinar Albrigtsen, Stephen Ackles, Herborg Kråkevik, Heine Totland, Hans Inge Fagervik, Inger Lise Rypdal, Rune Larsen, Hanne Sørvåg og Christian Ingebrigtsen.

Siden starten har gruppen også turnert over store deler av verden, som Australia, Singapore, Bali, Sør-Afrika, England, Skottland, Tyskland, Latvia, Færøyene, Island, Sverige, Danmark, og lengst nord, Svalbard. De siste årene har Mannssambandet igjen hatt konserter i Tyskland, Danmark og England, i tillegg til en rekke konserter her hjemme. Det var deltagelse på Skjærgårdssang i Langesund i 2011 og i 2013. I løpet av påsken 2013 hadde gruppen konserter i Miami, Fort Lauderdale, New York City og New Jersey. Etter dette ble de invitert tilbake til en stor festival i Maine i juli 2014, og en ny engelskspråklig CD, A better place, ble produsert med tanke på dette. I begynnelsen av juli 2015 spilte Mannssambandet i London og O2 for nesten 20 000 mennesker, som eneste norske gruppe, da den internasjonale Frelsesarmeen feiret 150 år.

Ringerike Blad skrev for noen år siden: ”Et møte med Mannssambandet glemmer man ikke så lett.”  Tidens Krav skrev blant annet følgende etter gruppens konsert i Kristiansund: ”Dette var rett og slett en stor musikalsk opplevelse. Her snakker vi om en oktett av klasse, med flotte arrangementer, en suveren renhet og klarhet i tonene, og fantastisk sangglede. Det svingte til tusen!” Etter konserten i New Jersey skrev anmelderen at det føltes naturlig å sammenligne både med Gaither Vocal Band og Bruce Springsteen!

I 2017 hadde Mannssambandet blant annet konserter i Oslo, Drammen, Drøbak, Sandefjord, Skien, Lillestrøm, Aremark, Roma og på Karmøy! 16.-18. mars 2018 blir det konserter på Hamar, i Tønsberg og Oslo, og den siste konserten den helgen er i Askim kirke søndag kveld 18. mars.

Billetter kr 100 forhåndsselges på Askim menighetskontor f.o.m. 1. februar.

Evt. resterende billetter selges ved inngangen.

Vi gleder oss! Velkommen til konsert.