Fellesskap

Vi har det best sammen
Kirken har mye å tilby til mennesker i alle aldre. I denne seksjonen finner du sosiale tilbud til barn, ungdommer og voksne som drives av samarbeidsorganisasjoner, ansatte eller ildsjeler i Askim menighet.

Kirkekroa
Kirkekroa er et åpent kafétilbud på Normisjonshuset i lokalene til Cafe Central. Kirkekroa drives av diakoniutvalget i Askim menighet i samarbeid med frivillige fra ulike menigheter og organisasjoner.

Kirkekroa holder åpent tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11.00 - 14.00 og tilbys som et sosialt møtested for alle som ønsker det. Besøkende får gratis kaffe og kan kjøpe vafler, kaker, brus eller pølser.

Det legges vekt på en åpen, gjestfri atmosfære slik at alle skal føle seg velkommen. Her kan man finne noen å prate med eller lese en avis, surfe på internett, spille biljard eller playstation. Hver gang kl. 12.00 tilbys film i peisestua. Det er også anledning til å låne med bøker fra et lite bibliotek.

Personer som har behov for samtale av mer sjelesørgerisk art kan også få hjelp gjennom kontakt med diakon eller prest. Og de ulike kristne menigheter/organisasjoner kan benytte kroa for å invitere til sine fellesskap. Enkelte dager legges det opp til tilbud for spesielle målgrupper. Det være seg eldre, småbarnsforeldre eller personer med ulik kulturell bakgrunn.

I sommersesongen er det lagt til rette med servering i bakgården (mot sentrumskvartalet) og lørdag ettermiddag under Kraftfestivalen var det en spontan friluftskonsert her.

Torgkapell
På Askimtorget finner du torgkapellet, åpent på lørdager fra kl.10.30 til 13.30. Her er det mulighet for å treffe en prest eller en diakon, eller en av de frivillige i menigheten. Vi serverer gratis kaffe og kjeks og lytter til det du har på hjertet. En liten kirkelig oase midt i byens pulserende liv!