Tro underveis

Fire samlinger om påskens sentrale hendelser

«TRO UNDERVEIS»
-en vandring i nådens landskap

Normisjon og Askim menighet følger opp «Tro underveis» -tradisjonen med å invitere til fire torsdagskvelder før påske.  I år ønsker vi å se nærmere på det som skjedde med Jesus på langfredag og første påskedag, og dermed også hvilken betydning det har for vår tro i dag.

21.mars «Korset – en forunderlig barmhjertighet». ved tidligere biskop Ole Christian Kvarme
Ole Chr.Kvarme har i 2018 gitt ut en bok med tittelen: «Forunderlig barmhjertig» -meditative vandringer i nådens landskap. Der tar han blant annet opp spørsmålene: Hva innebærer det at Guds barmhjertighet er ufortjent, ubetinget og ubegrenset?  Setter vi grenser for nåden i egne liv og i møte med andre?

28. mars «Soning og forsoning – Mennesker i møte med Guds barmhjertighet» Med utgangspunkt i episoder som er beskrevet i »Nattens brød» av Johan Falkberget og «Steingrunnen» av Bo Giertz samtaler vi om kveldens tema.

4.april « Han lever, og vi skal leve» ved forfatter og prest Kjell Arnold Nyhus
Kjell Arnold Nyhus og hans bror, Ole Jacob, gav for noen år siden ut en bok med tittelen «Kristen tro, oppdatert»   -  for den som ikke tar alle svar for gitt.  Boka tar på alvor kunnskap og erfaringer som for mange gjør det vanskelig å tro. Vi har gitt han utfordringen å dele tanker med oss om Jesu oppstandelse den gang, og hvordan dette påvirker våre liv i dag.

11.april «Påsken uttrykt i sanger og dikt» Med hjelp av gode lokale krefter dykker vi ned i et vell av perler fra ulike tradisjoner og tider.

De tre første samlingene er i kirkekroa og den siste i storsalen på Normisjonshuset. Alle samlingene starter kl.19.00, og det er enkel servering. Velkommen til alle som er underveis.