TONER OG ORD I DEN STILLE UKE

Kveld til meditasjon i kapellet på Langfredag 19. april kl 19.00

Velkommen til kapellet på Langfredag kveld

Den stille uke er tiden mellom Palmesøndag og Påskedag, og midt i den stille uke kommer Langfredag. Langfredag har fått sitt navn fordi det er dagen da Jesus blir pint og dør på korset. Derfor er dagen lang og sorgtung.

Langfredag kveld kl 19.00 inviterer vi til Toner og ord i den stille uke – en meditativ langfredagskveld i Askim kapell. Der deltar fiolinist Øystein Torp, oppleser Einar Bjorvand, kantor Gunn Randi Leite og en sammensatt mini-korgruppe. Kvelden vil inneholde dikt og bibeltekster, rammet inn av musikk fra fiolin, flygel og orgel, samt korsang og fellessang fra Norsk Salmebok.

Øystein Torp (f. 1980 og bosatt på Tomter) er oppvokst i Hong Kong, der foreldrene var misjonærer. Der begynte han å spille fiolin 8 år gammel. Som 10-åring flyttet han med familien til Oslo, hvor han blant annet fikk undervisning på Barratt-Dues Musikkinstitutt. Deretter studerte han hos Ole Bøhn, som da var konsertmester i Den Norske Opera. Senere ble det studier i Chicago, hvor han tok sin Bachelorgrad og mastergrad i utøvende fiolin, før han tok en 2-årig postmastergrad. Torp jobber som frilansmusiker og har gledet mange med sine vakre toner. I 2004 var han solist i et studentorkester fra Chicago som var på turné i Skandinavia, og som blant annet hadde konsert i Askim Kulturhus. I 2017 spilte han konsert i Misjonskirken i Askim sammen med pianist og organist Bill Spade. Ved siden av soloopptredener i bryllup, begravelser etc., underviser han i fiolin. Einar Bjorvand (f. 1943 og bosatt i Askim) har jobbet som lærer og forsker i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo. Han har bl.a. forfattet flere bøker, tekster, dikt og salmer, og han har vært klokker og tekstleser i Askim kirke i en årrekke.