Konsert med Jutlandia Saxophone Quartet

Konsert med Jutlandia Saxophone Quartet

Askim kapell 19. september kl 18.00

For fjerde gang har vi gleden av å få besøk fra vårt naboland Danmark: Jutlandia Saxophone Quartet spiller i Askim kapell torsdag 19. september kl 18.00!

Vi gjør oss klare til et gledelig gjensyn med JSQ – en spennende treblåskvartett med musikere på svært høyt nivå. Kvartetten består av Henriette Jensen (sopransax), Kasper Hemmer Pihl (altsax), Michael H. Lund (tenorsax) og Florián Navarro (barytonsax). Alle fire er utdannet ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Ensemblet ble dannet i 1996 og har siden da presentert "den klassiske saxofon" ved over 300 konserter i ulike land.

Mange tenker at saxofon stort sett brukes til jazzmusikk, og at klassisk musikk og saxofon er to ting som ikke umiddelbart forbindes med hverandre. JSQ viser at saxofonen har et fremragende repertoir fra 1850-tallet og frem til vår tid. Noe av dette repertoiret presenteres på konserten, sammen med bearbeidelser av store klassiske verker.

Programmet vil bestå av en festlig åpning med Rossinis berømte overtyre til operaen «Barberen i Sevilla», fransk musikk av bl.a. Ravel og Desenclos, og sist, men ikke minst, tangomusikk av Piazzolla. Konserten er en del av kvartettens turné i Norge.

Billetter selges i døra: Kr 200
Barn/ungdom: Gratis

Powered by Cornerstone